Zomereditie Lekker Marken

Rond september vindt de zomereditie van Lekker Marken plaats. Zondag 28 september 2014 is Lekker Marken voor het eerst georganiseerd. Dit was de eerste zomereditie. Zondag 25 september 2016 heeft de tweede zomereditie plaatsgevonden en is Lekker Marken voor de derde keer georganiseerd. Rond februari vind de wintereditie, het Wijnterfeest plaats.


Zondag 25 september 2022

Na 2 jaar geen Lekker Marken editie vanwege corona, was het zondag 25 september dan eindelijk zover! De tiende editie van Lekker Marken!

 

Dinsdag 6 september vond de kaartverkoop plaats in De Zonnewijzer, waar al voor 19.00 uur mensen stonden te wachten om vanaf 19.30 uur een kaart te bemachtigen. Om 19.30 uur stond er een lange rij tot om de hoek bij de kerk. Gelukkig had iedereen uit de rij een kaart kunnen bemachtigen. 

 

Vanaf 13.00 uur kon iedereen starten op zijn of haar startlocatie. Met 250 deelnemers was ook deze jubileumeditie volledig uitverkocht. 

 Naast de gebruikelijke horeca locaties en het museum was er nog een extra locatie bij gekomen om extra mensen te kunnen laten deelnemen aan deze editie. Hobbykoks Klaas en Grietje Commandeur hebben samen met de Stichting Marker Jongeren (SMJ) in De Zonnewijzer de deelnemers van een lekker hapje en drankje voorzien. 

 

Ondanks een regenachtige start om 13.00 uur waren de weergoden ons goedgezind op deze jubileumeditie!Zondag 29 september 2019

Zondag 29 september vond de vijfde zomereditie van Lekker Marken plaats en tevens de jubileumeditie. Vijf  jaar geleden werd Lekker Marken namelijk voor het eerst georganiseerd! Vanaf 13.00 uur kon iedereen starten op zijn of haar startlocatie. 

 

Met 250 deelnemers was ook deze jubileumeditie volledig uitverkocht. Ook deed er een nieuwe 'locatie' mee; Marker Streekproducten. Marker Streekproducten was te vinden bij locatie 'De Zonnewijzer' vlakbij de kerk op de Kerkbuurt. Waar de Marker Evenementen Stichting voor een drankje zorgde. 

 

Op vertoon van hun kaart konden de deelnemers bij vijf eetgelegenheden langs. Ook kon men gratis het museum bezoeken.

 • Cafetaria De Verkeerde Wereld
 • Brasserie De Taanketel
 • Café Restaurant Land en Zeezicht
 • Taverne De Visscher
 • Marker Streekproducten in De Zonnewijzer 

Zondag 7 oktober 2018

Zondag 7 oktober vond de vierde zomereditie van Lekker Marken plaats. Vanaf 14.00 uur kon iedereen starten op zijn of haar startlocatie. 

 

Met 280 deelnemers was ook deze editie volledig uitverkocht. Dit betekende zo'n 60 deelnemers per locatie. Op vertoon van hun kaart konden de deelnemers bij vijf eetgelegenheden langs. Ook kon men gratis het museum bezoeken.

 

 • Cafetaria De Verkeerde Wereld
 • Brasserie De Taanketel
 • Café Restaurant Land en Zeezicht
 • Taverne De Visscher
 • Hotel Restaurant Hof van Marken

Zaterdag 30 juni tijdens de Braderie op de Marker Havenfeesten startte de kaartverkoop. Vanaf 13.45 uur stond er al een lange rij voor de kraam. Om klokslag 14.00 uur werd gestart met de verkoop en binnen 20 minuten waren alle 250 kaarten verkocht! Er stonden zelfs nog mensen in de rij die teleurgesteld moesten worden.

 

Sfeerimpressie zomeredities

4e Zomereditie (video)

3e Zomereditie (video)

2e Zomereditie (video)Zondag 1 oktober 2017

Zondag 1 oktober 2017 vond alweer de vijfde editie van dit evenement plaats.  Met 300 deelnemers was ook deze editie volledig uitverkocht. Dit betekende zo'n 50 deelnemers per locatie. Op vertoon van hun kaart konden de deelnemers bij zes eetgelegenheden langs. Ook kon men gratis het museum bezoeken. 

Deze jubileumeditie was er een speciaal thema aan het evenement gegeven en stond het in oktober in het teken van 'bier'. Bij elke eetgelegenheid kreeg je een speciaal biertje met een bijpassend hapje:

 • Cafetaria De Verkeerde Wereld 
  Indische Rendang met notenrijst sperzieboontjes en krokante red curry kroepoek met een Kronenburg dubbel
 • Brasserie De Taanketel 
  Gebakken grietfilet met kruiden crumble, zwarte tagliatelle met knoflook, bloemkool met tomatengel en feta, schorseneren en in zoetzuur gemarineerde bundelzwam met een Brand Dubbelbock
 • Café Restaurant Land en Zeezicht
  Krokant gebakken kalfszwezerik op pastasalade met venkel en gemarineerde koud gerookte gamba's en schuim van kreeft met een Chouffe bokbier
 • Taverne De Visscher 
  Beefrolletjes van ribeye gevuld met een bosuitje in een oosterse marinade geserveerd met gegrilde groenten van de big green egg met een Brand IPA
 • Hotel Restaurant Hof van Marken
  Inktvis risotto met een Heineken H41
 • Eetcafé The Flying Sailer 
  Cowboy chili met nacho chips en zure room met een Amstel biertje.

 Zondag 25 september 2016

Op zondag 25 september 2016 organiseerde Lekker Marken weer een culturele en culinaire tour op het voormalig schiereiland Marken. Op vertoon van hun kaart konden de deelnemers bij zes eetgelegenheden een heerlijk gerechtje met een bijpassend drankje proeven:
 • Cafetaria De Verkeerde Wereld
 • Brasserie De Taanketel
 • Café Restaurant Land en Zeezicht
 • Taverne De Visscher
 • Hotel Restaurant Hof van Marken
 • Eetcafé The Flying Sailer
Ook kon men gratis het museum bezoeken. Hier konden de deelnemers de expositie 'Watersnoodramp 1916; 100 jaar droge voeten' bezoeken.

Deelnemers die een rondleiding hadden geboekt, kregen een culturele tour. Eén van de gidsen van Rond Marken vertelde verhalen over vroeger. Deze verhalen stonden dit jaar in het teken van de Watersnoodramp 1916 - 100 jaar droge voeten. De deelnemers die geen rondleiding hadden geboekt liepen op eigen gelegenheid door het dorp en bepaalden zelf wanneer ze doorliepen naar de volgende gelegenheid.

 

Succesvolle editie!
Zaterdag 2 juli startte de kaartverkoop op de braderie van de Marker Havenfeesten. 
De verkoop ging sneller dan verwacht, binnen 4 uur waren de kaarten uitverkocht. Hierdoor kon niet iedereen een kaart krijgen voor Lekker Marken. In overleg met de deelnemende horecaondernemers is toen besloten om extra kaarten in de verkoop te doen. Deze kaarten gingen ook heel hard. Uiteindelijk zijn er 250 kaarten verkocht.


Zondag 28 september 2014

Op zondag 28 september 2014 vond de eerste editie van Lekker Marken plaats.

 

Tijdens een mooie en boeiende culinaire rondwandeling, konden de gasten genieten van een gastronomische proeverij met drankjes èn gelijk de echte verhalen en historie van Marken leren kennen.

 

Bij vijf eetgelegenheden genoten de gasten van een gerechtje, dat met een bijpassend drankje werd geserveerd. Bij het museum ontvingen de deelnemers een heerlijk glas bubbels. Ter afsluiting van de gastronomische proeverij, serveerde De Flying Sailer een pittig juttertje met boerenworst.