Over Lekker Marken

Lekker Marken organiseert culinaire en culturele activiteiten. Dankbaar gebruik makend van het unieke en prachtige decor van het pittoreske eiland Marken, probeert Lekker Marken samen met lokale ondernemers, verenigingen of stichtingen, de lokale en regionale bewoners mee te laten genieten of kennis te laten maken met alle "Lekkers" dat Marken te bieden heeft.

 

'Lekker Marken' is zowel de naam van het evenement als de naam van het team dat het evenement organiseert. Lekker Marken vindt twee keer per jaar plaats: een zomereditie in september en een Wijnterfeest in februari.

 

Denk je aan Marken, dan denk je aan toeristen. Maar het hedendaagse Marken is veel meer dan een fotomoment voor de volgende bus Japanners, Chinezen of Spanjaarden. Een boeiend museum, unieke stille plekjes, een keur aan natuur en regelmatig activiteiten en evenementen verzorgd door een van de vele verenigingen. Prachtige (vernieuwde) terrassen, verschillende gezellige restaurants, een stijlvol en uniek hotel, verschillende B&B's en een heerlijke poffertjeskraam maken Marken een fijne plek voor een lome middag op het terras, een uitgebreid diner of een weekendje binnen bereik van de oppas. Met zoveel te bieden op cultureel en culinair gebied, is Marken een geweldige plek om bijvoorbeeld eens lekker die verloren zondagmiddag door te brengen. En nou juist dat wil Lekker Marken graag laten zien. Dus proberen wij initiatieven te ontplooien die laten zien wat er allemaal voor leuks en lekkers te beleven, ontdekken en proeven valt op Marken.


Lekker Marken: de organisatie

Lekker Marken is een initiatief van Jeannette Lucas, LUCAS project support. Wegens omstandigheden was Jeannette na de organisatie van twee succesvolle edities Lekker Marken genoodzaakt te stoppen.

 

De organisatie van Lekker Marken is in 2016 overgenomen door Brenda Stooker, Catelijne Klaver en Leona Zeeman-de Waart.

 

Naast hun werk en andere activiteiten bij verschillende verenigingen op Marken neemt dit drietal met plezier de organisatie over.


Culinaire rondwandeling

Cultureel en culinair ontmoeten elkaar tijdens deze bijzondere wandeling op het pittoreske eiland Marken. Tijdens een boeiende en afwisselende rondgang langs zes eetgelegenheden, proeft u de echte historie en de heerlijke smaken van Marken.
Historisch gezien is Marken een unieke plek, waar u zich dwalend over de oude buurten, door de smalle knusse straatjes, sfeervolle pleintjes en slenterend langs de gezellige haven in een andere wereld waant. Een wereld vol verhalen.

 

De gidsen van Rond Marken vertellen u op deze smakelijke en boeiende middag bijzondere weetjes, leuke feiten en natuurlijk authentieke verhalen. Bijzonder aan de editie van 25 september 2016 was dat de wandeling in het teken stond van de Watersnoodramp van 1916. De gidsen van Rond Marken komen allemaal uit het dorp, wat natuurlijk een garantie is voor echte Mèreker verhalen en anekdotes. Uiteraard hullen de gidsen zich in de prachtige, kleurrijke Marker klederdracht - oftewel de dracht. De gids brengt u steeds weer terug op en rond de haven van Marken, omdat daar de horeca gecentreerd is.

 

Zes eetgelegenheden serveren elk een mooie combinatie van drank en spijs. De gids neemt u na elke gastronomische onderbreking weer mee op de volgende boeiende etappe van de wandeling èn naar de volgende eetgelegenheid. Een heerlijke combinatie van cultuur en culinair, voor een geweldige middag.